Beredskapsbag

Norge er et av verdens tryggeste, stabile og mest moderne land. Vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Vi våkner opp i en varm bolig med rent vann i springen og nett på mobilen. Det har også gjort oss sårbare. Klimaendringer bidrar til mer ekstremvær, som blant annet kan ramme forsyning av vann, strøm og mobilnett. Derfor bør vi allerede nå tenke over hvordan vi best mulig kan forberede oss dersom noe skulle skje.
Alle kan, og bør ha en Beredskapsbag som kan tas ut dersom det skulle bryte ut kaos i samfunnet som følge av krig eller naturkatastrofer. Med en godt forberedt bag har du alt du trenger for å overleve uten støtte fra samfunnets funksjoner i 72 timer og kanskje mer. Det er viktig at bagen inneholder Beredskapsutstyr som foreksempel multifuel kokeplate som du kan varme mat på og noe som gir varme uten strøm, Det du bør huske på er at i Beredskapsbag skal være lett å flytte. Det kan være at du må flytte raskt fra et område til et annet, og da kan det for eksempel være bra om sekken kan bæres på ryggen slik at du har frie hender.
Hva Beredskapsbag er viktig og ha?

En Beredskapsbag bør inneholde forsyninger som kan hjelpe deg og familien din til å overleve i flere dager, for eksempel mat, vann, førstehjelpsutstyr, lommelykter og batterier. Det er også viktig å ha akuttmedisiner, som astma inhalatorer og blodtrykksmedisiner, samt nød telefonnumre og kontaktinformasjon til myndigheter og pårørende. På Beredskapsbag kan du lese mer om innhold i en Beredskapsbag.
Klarer du deg kun selv i 3 dager, er sjansen stor for at myndighetene og redningspersonell får situasjonen under kontroll slik at du kan komme tilbake til mer normale forhold uten å risikere helse og liv.

Hva kan forventes av strøm og vannforsyning?

Ved krise eller krig kan strøm- og vannforsyningen være ustabil. Det er derfor viktig å være forberedt på tjenesteavbrudd og ha reservekilder tilgjengelig, som lommelykter og vannmagasiner. Det er også lurt å ha med seg viktige medisiner som krever strøm, for eksempel insulinpumper, og å ha en plan for hvordan man skal håndtere disse situasjonene.
Hvordan holder du kontakt med pårørende og myndigheter?

Det er viktig å ha en plan for hvordan man holder kontakten med pårørende og myndigheter ved krise eller krig. Det kan bety å ha felles møteplass, felles telefon eller felles nødnummer. Det er også greit å ha en liste check here over nød telefonnumre til ulike myndigheter, som nød-etater og politi, samt ha en måte å kommunisere uten Internett eller mobiltelefoner, for eksempel gjennom radio / walkie talkie Beredskapsbag selger ferdig programmerte VHF radioer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *